Skip to main content
Asiatisk BBQ-bowl med sprøde svampe
Asiatisk BBQ-bowl med sprøde svampe

Asiatisk BBQ-bowl med sprøde svampe

med hvidløgssris, majsslaw og ponzudressing

Har du lyst til asiatiske smage i aften? Så skulle du prøve vores Asiatisk BBQ-bowl med ris og sprøde svampe. Her panerer og sprødsteger vi østershatte, og serverer dem med koreansk BBQ-sauce, hvidløgsris og en forførende slaw med citrussyrlig ponzudressing.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Æg
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Østershatte

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder: Æg Kan indeholde spor af: Æg)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Koreansk BBQ-sauce

(Indeholder: Soja, Sesam)

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Agurk

1 stk

Majs

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

15 ml

Ponzudressing

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sulfitter)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til ris

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til slaw

¼ tsk

Salt til slaw

Næringsindhold

Energi (kJ)3857 kJ
Kalorier (kcal)922 kcal
Fedt43.1 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat115.4 g
Sukker18.7 g
Kostfibre6.7 g
Protein21.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.4 g
Potassium520.3 mg
Calcium51.3 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Paner svampe
2

Imens, riv svampe i 3 cm stykker.

Kom hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.  

Bland panko og BBQ-krydderi i en tredje dyb tallerken. 

Vend svampe i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

TIP: Paner svampe i mindre portioner, så de bliver helt dækkede. - Pres panko let ind på svampe, så det sidder fast.

Steg svampe
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg svampe i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Hæld væde fra majs.

Lav majsslaw
5

Bland spidskål, agurk, majs, sesamfrø, ponzudressing, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Anret hvidløgsris, svampe og majsslaw i dybe tallerkener.

Top svampe med koreansk BBQ-sauce.

Server med asiatisk mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image