
Oplev et sandt smagsfyrværkeri med vores farverige Appelsin-harissakylling og bagte rodfrugter. Vi har designet denne skønne ret til at være både lækker og virkelig ubesværet, så du kan tilføje den til dine faste hits af opskrifter, du lige kan hive frem, når tiden er knap og sulten stor.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kartofler
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
1 stk
Gulerod
1 stk
Appelsin
4 g
Harissa-krydderi
280 g
Kyllingebryst
25 g
Honning
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til marinade
½ tsk
Salt til marinade

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler, pastinak, gulerod og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skyl spinat.

Halver appelsin.
Bland appelsinsaft fra hele appelsinen, honning, olivenolie, harissa-krydderi, salt og et nip peber i en lille skål.

Overfør kylling til et ildfast fad, og top med marinade.
Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gennemtilberedt.
Lad færdigbagte rodfrugter køle lidt af, og vend spinat med rodfrugter på bagepladen.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Anret rodfrugter og kylling på tallerkener.
Top kylling med sauce fra det ildfaste fad, og drys med valnødder.
Top rodfrugter med yoghurt.