HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZucchinifritters
topBanner
Zucchinifritters

Zucchinifritters

med græsk salatost & rødbedesalat

Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske pommes frittes. Her serveres de med en anderledes, fyldig salat med bagte rødbeder og kartoffel. Salaten får en både sød og syrlig smag af honning og citronsaft. Sprøde græskarkerner og cremet aioli fuldender retten.

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkægsennepselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Rødløg

20 g

Græskarkerner

4 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

60 g

Middelhavsdrøm

12.5 g

Blandet salat

40 g

Citron

4 g

Honning

1 stk

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

500 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Rødbede

1 stk

Bagekartoffel

2 stk

Zucchini

½ spsk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

6 spsk

Æg* (trin 3)

Olivenolie* (trin 5)

Hvedemel* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2916.0283 kJ
Kalorier (kcal)696.9475 kcal
Fedt27.7772 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat91.7763 g
Sukker19.8 g
Protein22.01 g
Salt1.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og kartoffel (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.  TIP: Sørg for at skære grøntsagerne i korrekt størrelse.

2

Riv zucchini groft, og pres så meget væske ud som muligt. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

3

Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsæt zucchini, gulerod, rødløg, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon og smuldret salatost [1/2 pakke, 2P], og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel* [1 dl | 2 dl], krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Tag lidt af farsen op med en ske, og tilsæt ekstra hvedemel, hvis den er for tynd.

4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Tryk dem flade (ca. 2 cm) i panden med en palet, så farsen tilberedes jævnt.

5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland honning [1/2 spsk | 1 spsk], olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt rødbede, kartofler, salat og græskarkerner, og rør godt rundt.

6

Anret fritters og rødbedesalat på tallerkener. Server med aioli og citronbåde.