Skip to main content
Za'atar-stegt ørred
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-stegt ørred

Za'atar-stegt ørred

med spinatris og ovnbagte grøntsager

I aften steger vi ørred krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Dejlige tilbehør er luftige ris med spinat og ovnbagte gulerødder, zucchini, løg og rødbeder krydret med vores egen krydderiblanding som vi kalder Mamas favorit. Vi server herlighederne med en syrlig citronyoghurt med hvidløg.

Tags:
Hvedefri
Under 650 kcal
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Sesam
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ørred

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Zucchini

1 stk

Citron

4 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 stk

Rødbede

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2656 kJ
Kalorier (kcal)635 kcal
Fedt18.4 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat83.1 g
Sukker13.1 g
Protein36.2 g
Salt3.8 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm tern.

Skær løg i 2 cm både.

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Bag grøntsager
2

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil bløde.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Kog ris
3

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg fisk
4

Tilsæt hvidløg (uskrællet) til bagepladen, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Za'atar og salt.

Steg med skindsiden nedad i 4-5 min.

Vend fisk, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav spinatris
5

Imens, skyl spinat.

Skær citron i både.

Vend spinat i gryden med færdig ris.

Skræl hvidløg, og mos med yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret ris, fisk og grøntsager på tallerkener.

Server med citronyoghurt.