Skip to main content
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med langkornede ris og hurtig myntesalat

I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Langkornede ris og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.

Tags:
Stærk
Mælkefri
Hurtig
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Soja
Hvede
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

1 stk

Mynte

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

2 tsk

Ingefær

60 g

Blandet salat

40 g

Sød chilisauce

75 g

Spidskål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 dl

Vand til marinade

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3444 kJ
Kalorier (kcal)823 kcal
Fedt30.6 g
Mættet fedt3.7 g
Kulhydrat89 g
Sukker14 g
Kostfibre3.2 g
Protein46.6 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bland marinade
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær lime i både.

Bland hvidløg, ingefær, sød chilisauce, et skvæt limesaft, sojasauce og vand i en lille skål.

Bland myntesalat
3

Skyl blandet salat.

Hak mynte groft.

Bland et skvæt limesaft, mynte, blandet salat og salt i en skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Tilsæt marinade og spidskål, og steg videre i 2-3 min, eller indtil velduftende.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Hak peanuts
5

Imens, hak peanuts groft.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kylling og myntesalat.

Dryp med asiatisk mayonnaise.

Drys med peanuts.