I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Langkornede ris og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
2 tsk
Ingefær
60 g
Blandet salat
40 g
Sød chilisauce
75 g
Spidskål, skåret
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 dl
Vand til marinade
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Skær lime i både.
Bland hvidløg, ingefær, sød chilisauce, et skvæt limesaft, sojasauce og vand i en lille skål.
Skyl blandet salat.
Hak mynte groft.
Bland et skvæt limesaft, mynte, blandet salat og salt i en skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt marinade og spidskål, og steg videre i 2-3 min, eller indtil velduftende.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak peanuts groft.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling og myntesalat.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med peanuts.