Skip to main content
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med vilde ris og hurtig myntesalat

4.3
(4,2 t)

I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod/myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.

Tags:
Hurtig
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder
Sesam
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

½ stk

Chili

1 stk

Citrusfrugt

2 stk

Gulerod

1 stk

Mynte

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

300 g

Kyllingebryststrimler

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam, Æg, Sennep)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)3210 kJ
Kalorier (kcal)767 kcal
Fedt30.4 g
Mættet fedt3.7 g
Kulhydrat74.1 g
Sukker9.9 g
Kostfibre7.1 g
Protein49.2 g
Salt3.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Bland marinade
2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Bland hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft og halvdelen af chili i en lille skål. Tilsæt sojasauce og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.

Bland myntesalat
3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Hak peanuts
5

Hak peanuts groft.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.