
I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod/myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
½ stk
Chili
1 stk
Citrusfrugt
2 stk
Gulerod
1 stk
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
300 g
Kyllingebryststrimler
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam, Æg, Sennep)
60 g
Blandet salat
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Bland hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft og halvdelen af chili i en lille skål. Tilsæt sojasauce og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Hak peanuts groft.

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.