HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kyllingebowl
topBanner
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med vilde ris og hurtig myntesalat

I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod/myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.

Tags:HurtigLet at lave
Allergener:glutensojajordnøddersesamægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

150 g

Basmatiris, vilde

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

½ stk

Chili

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

20 g

Peanuts

(IndeholderjordnødderKan indeholdesesam, nødder)

300 g

Kyllingebryst, strimler

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholdergluten, soja, sesam, æg, sennep)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)704 kcal
Energi (kJ)2947 kJ
Fedt25.07 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat73.4 g
Sukker9.5 g
Protein46.42 g
Salt3.1 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland limeskal, hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft og halvdelen af chili i en lille skål. Tilsæt sojasauce og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. 

3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Hak peanuts groft.

6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.