topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med vilde ris og hurtig myntesalat

I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod/myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.

Tags:
Hurtig
Let at lave
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

20 g

Peanuts

300 g

Kyllingebryststrimler

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)704 kcal
Energi (kJ)2947 kJ
Fedt25.07 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat73.4 g
Sukker9.5 g
Protein46.42 g
Salt3.1 g

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

Bland marinade
2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland limeskal, hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft og halvdelen af chili i en lille skål. Tilsæt sojasauce og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. 

Bland myntesalat
3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Hak peanuts
5

Hak peanuts groft.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image