
Aftenens kulinariske rejse går til Vietnam, og vi frister med et væld af karakteristiske ingredienser. Vi steger ingefærkrydret torsk, og lader den derefter karamellisere i en fantastisk sauce med citrusfrugt, sukker og sojasauce. Vi serverer vores torsk med luftige ris, en spicy glaskålssalat med mynte og peanuts, og asiatisk mayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Citrusfrugt
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Sesam, Nøtter, Jordnødder, Kan indeholde spor af allergener)
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Mynte
75 g
Radiser
100 g
Romainesalat
½ stk
Chili
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til salat

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, halver citrusfrugt.
Bland citrusfrugtsaft, sukker og sojasauce i en lille skål.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.
Hak salat og mynte groft.
Skær radiser i tynde skiver.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland glaskål, salat, radiser, mynte, peanuts, chili og salt i en stor skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber.
Steg fisk i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.

Tilsæt sojablanding, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemstegt og saucen karamelliseret.
Tag panden af varmen.
Tilsæt olivenolie til skålen med glaskålssalat, og vend sammen.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret ris, glaskålssalat og fisk på tallerkener.
Top fisk med sauce.
Server med asiatisk mayonnaise.