Skip to main content
Vietnamesisk karamelliseret torsk

Vietnamesisk karamelliseret torsk

med peanut-glaskålssalat og asiatisk mayonnaise

4.0
(26)

Aftenens kulinariske rejse går til Vietnam, og vi frister med et væld af karakteristiske ingredienser. Vi steger ingefærkrydret torsk, og lader den derefter karamellisere i en fantastisk sauce med citrusfrugt, sukker og sojasauce. Vi serverer vores torsk med luftige ris, en spicy glaskålssalat med mynte og peanuts, og asiatisk mayonnaise.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Æg
Sennep
Jordnødder
Gluten
Soja
Hvede
Sesam
Fisk
Sesam
Nøtter
Kan indeholde spor af allergener

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid
SværhedsgradLet
Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Citrusfrugt

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Sesam, Nøtter, Jordnødder, Kan indeholde spor af allergener)

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Mynte

75 g

Radiser

100 g

Romainesalat

½ stk

Chili

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til salat

Energi (kJ)3357 kJ
Kalorier (kcal)802 kcal
Fedt34.4 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat86.1 g
Sukker13.1 g
Kostfibre6.9 g
Protein34 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.1 g
Potassium211.2 mg
Calcium29.1 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sojablanding
2

Imens, halver citrusfrugt.

Bland citrusfrugtsaft, sukker og sojasauce i en lille skål.

Lav glaskålssalat
3

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.

Hak salat og mynte groft.

Skær radiser i tynde skiver.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Bland glaskål, salat, radiser, mynte, peanuts, chili og salt i en stor skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber.

Steg fisk i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.

Karamelliser fisk
5

Tilsæt sojablanding, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemstegt og saucen karamelliseret.

Tag panden af varmen.

Tilsæt olivenolie til skålen med glaskålssalat, og vend sammen.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret ris, glaskålssalat og fisk på tallerkener.

Top fisk med sauce.

Server med asiatisk mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image