Yaki udon er en japansk ret med en base af udonnudler, som er tykkere end almindelige nudler. Vores fantastiske variant indeholder pulled beans, rødløg, gulerod, asiatisk woksauce, sød chilisauce, umamisauce, hvidvinseddike, pak choi og sesamfrø. Vi topper herlighederne med crunchy peanuts og frisk forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Udonnudler
1 stk
Rødløg
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod, Julienne
240 g
Pulled beans
75 g
Asiatisk woksauce
40 g
Sød chilisauce
50 g
Umamisauce
12 ml
Hvidvinseddike
10 g
Sesamfrø
20 g
Saltede peanuts
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg pulled beans, rødløg, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt asiatisk woksauce, sød chilisauce, umamisauce, hvidvinseddike, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og nudelvand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt nudler, pak choi og sesamfrø, og vend sammen.
Imens, snit forårsløg fint.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med forårsløg og peanuts.