Mmm hjemmelavet pizza… Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smage, og går all in med en hvid sauce lavet på creme fraiche, spinat og karamelliserede løg til at sprede ud over den tykke pizzabund. Top med stegte svampe, marinerede tomater og pecorino. Friskhakket salvie, drysset ovenpå, giver denne vidunderlige, vegetariske pizza prikken over i’et.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Løg
200 g
Brune champignon
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
150 g
Crème fraiche
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
20 g
Pecorino Romano-ost
½ pose
Salvie
2 stk
Tomat
15 ml
Balsamico
¼ tsk
Sukker
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 bageplader, 4 pers.]. Halver løg, og skær i tynde skiver. Skær champignon i tynde skiver. Riv hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved høj varme. Steg svampe med et nip salt* i 3-4 min. Sænk til middel varme, og tilsæt hvidløg. Steg i 1 min, og stil til side i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 5-6 min, eller indtil de er bløde. Skru op for varmen, og steg videre i 2 min, eller indtil de har fået farve. Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Tilsæt creme fraiche, og rør rundt. Tag panden af varmen, og smag til med salt* og peber*.
Rul pizzadej ud. Riv pecorino i flager med en kartoffelskræller.
Tag bagepladen ud af ovnen. Læg pizzadej på den varme bageplade, og fordel spinatsauce ud over. Top med svampe og pecorino.
Bag pizza i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden. Skær tomat i små tern. Bland tomat, balsamico og sukker* i en skål. Fordel tomat på pizzaen, når den har 5 min tilbage af tilberedningstiden. Hak salvie [1/2 pose, 2 pers.] fint.
Tag pizzaen ud af ovnen, og drys med salvie. Skær ud i mindre stykker, og server.