HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Quinoasalat
topBanner
Varm quinoasalat

Varm quinoasalat

med bagte kikærter og smuldret salatost

Ovnbagte kikærter og cherrytomater får kærlig behandling af smagfuld krydderiblanding, som lægger bunden sammen med mættende quinoa. Pikante radiser, friske cherrytomater og crunchy græskarkerner tilføjer en ekstra dimension, mens den velafbalancerede citrondressing og salatost er prikken over i’et. Kort sagt, en varm, fyldig salat, der gør hverdagen lidt sjovere.

Tags:VegetariskLet at lave
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Kikærter

3 stk

Tomat

8 g

Panamad

1 stk

Citron, økologisk

75 g

Radiser

1 pose

Bredbladet persille

12.5 g

Honning

100 g

Blandet salat

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

20 g

Græskarkerner

100 g

Trefarvet quinoa

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2520.3472 kJ
Kalorier (kcal)602.3774 kcal
Fedt23.7267 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat63.3302 g
Sukker15.5 g
Protein26.7515 g
Salt3.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring saltet vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middelvarme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.

2

Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Skær tomat i 2 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

3

Fordel kikærter og halvdelen af tomat på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og drys med Panamad. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Fordel græskarkerner på samme bageplade, når der er 5 min tilbage.

4

Riv citronskal, og skær citron i både. Snit radiser fint. Hak persille groft. 

5

Bland citronskal, et skvæt citronsaft, honning [½ pakke, 2P] og et nip salt* og peber* i en skål. Vend salat, frisk tomat, radiser, quinoa og halvdelen af persille i skålen. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

6

Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med tomat, kikærter og græskarkerner. Drys med salatost og resterende persille. Server med citronbåde.