Varm kikærtesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikærtesalat

Varm kikærtesalat

med aromatiske mandelris og cajunkrydret yoghurtdressing

I dag byder vi på en vidunderlig salat, der smager af rigtig meget! Kikærter og zucchini bages i ovnen og blandes derefter med aromatisk mandelris, spinat og cherrytomater. Server herligheden i en stor skål, og top med yoghurtdressing, persille og mandler. Perfekt til frokost eller en let middag.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Mælk
Sulfitter
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

4 g

Saha-Ras

40 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

1 pakke

Kikærter

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Zucchini

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Bredbladet persille

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)707 kcal
Energi (kJ)2959 kJ
Fedt28.64 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat83.13 g
Sukker8.7 g
Protein22.35 g
Salt1.5 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Kog mandelris
2

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og halvdelen af mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bag grøntsager
3

Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel zucchini og kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 10-15 min.

Lav yoghurtdressing
4

Hak persille fint. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Halver cherrytomater. Skæt tomat i 2 cm tern. Bland yoghurt, mayonnaise, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille, et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Bland rissalat
5

Tilsæt ris, spinat, cherrytomater og tomat til bagepladen med kikærter og zucchini, og vend det hele sammen med en palet. Dryp med et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret rissalat i dybe tallerkener. Top med yoghurtdressing. Drys med resterende persille og mandler. Server med resterende citronbåde.