HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikærtesalat
topBanner
Varm kikærtesalat

Varm kikærtesalat

med aromatiske mandelris og cajunkrydret yoghurtdressing

I dag byder vi på en vidunderlig salat, der smager af rigtig meget! Kikærter og zucchini bages i ovnen og blandes derefter med aromatisk mandelris, spinat og cherrytomater. Server herligheden i en stor skål, og top med yoghurtdressing, persille og mandler. Perfekt til frokost eller en let middag.

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:nøddermælksulfitterægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

4 g

Saha-Ras

40 g

Mandler

(Indeholdernødder)

1 pakke

Kikærter

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

125 g

Cherrytomater

110 g

Zucchini

60 g

Spinat

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Bredbladet persille

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 2)

efter behov

Smør* (trin 2)

¼ tsk

Salt* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2959.0505 kJ
Kalorier (kcal)707.23 kcal
Fedt28.6427 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat83.1306 g
Sukker8.6 g
Protein22.3538 g
Salt1.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

2

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og halvdelen af mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

3

Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel zucchini og kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 10-15 min.

4

Hak persille fint. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Halver cherrytomater. Skæt tomat i 2 cm tern. Bland yoghurt, mayonnaise, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille, et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

5

Tilsæt ris, spinat, cherrytomater og tomat til bagepladen med kikærter og zucchini, og vend det hele sammen med en palet. Dryp med et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret rissalat i dybe tallerkener. Top med yoghurtdressing. Drys med resterende persille og mandler. Server med resterende citronbåde.