
Tom Kha er en suppe fra Thailand, som får sin karakteristiske smag fra kokosmælk, lime og karry. Vores skønne variant indeholder også rejer, ingefærpasta, chili, fiskesauce, citrongræs, cherrytomater og svampe. Vi serverer vores spicy suppe med aromatiske jasminris og sprøde korianderbrød.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Koriander
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Jasminris
1 stk
Citrongræs
10 g
Ingefærpasta
125 g
Cherrytomater
200 g
Champignon
30 g
Rød karrypasta
1 stk
Chili
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Fish sauce
(Indeholder: Soja, Fisk)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 stk
Løg
180 ml
Kokosmælk
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
2.5 dl
Vand til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til dressing

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bank citrongræs med en kagerulle, og del på langs.
Hak svampe groft.
Hak løg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skær lime i både.

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg løg, ingefærpasta, citrongræs og karrypasta i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, sukker, kokosmælk, svampe og cherrytomater, og lad simre på lav varme i 15 min.
Tilsæt fish sauce, chili og rejer, og lad simre i 1-2 min, eller indtil rejerne er gennemstegte.
Tilsæt med salt og limesaft.
Fjern citrongræs.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Imens, hak koriander fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland koriander, hvidløg, olivenolie og et nip salt i en lille skål.
Kom pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med korianderolie.
Bag i 3-4 min, eller indtil sprøde.

Skær pitabrød i trekanter.
Anret ris og Tom Kha i dybe tallerkener.
Server med korianderbrød og resterende limebåde.