Skip to main content
Thailandsk reje-'Tom Kha'

Thailandsk reje-'Tom Kha'

med jasminris og korianderbrød

4.5
(25)

Tom Kha er en suppe fra Thailand, som får sin karakteristiske smag fra kokosmælk, lime og karry. Vores skønne variant indeholder også rejer, ingefærpasta, chili, fiskesauce, citrongræs, cherrytomater og svampe. Vi serverer vores spicy suppe med aromatiske jasminris og sprøde korianderbrød.

Allergener:
Krebsdyr
Soja
Fisk
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

10 g

Ingefærpasta

125 g

Cherrytomater

200 g

Champignon

30 g

Rød karrypasta

1 stk

Chili

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Fish sauce

(Indeholder: Soja, Fisk)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Løg

180 ml

Kokosmælk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

2.5 dl

Vand til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Olie til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)3749 kJ
Kalorier (kcal)896 kcal
Fedt36 g
Mættet fedt16.7 g
Kulhydrat121.9 g
Sukker14.8 g
Kostfibre7.4 g
Protein29.2 g
Kolesterol78 mg
Salt7 g
Potassium822 mg
Calcium53 mg
Iron1.7 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bank citrongræs med en kagerulle, og del på langs.

Hak svampe groft.

Hak løg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Skær lime i både.

Kog ris
2

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg løg
3

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg, ingefærpasta, citrongræs og karrypasta i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Lav Tom Kha
4

Tilsæt vand, sukker, kokosmælk, svampe og cherrytomater, og lad simre på lav varme i 15 min.

Tilsæt fish sauce, chili og rejer, og lad simre i 1-2 min, eller indtil rejerne er gennemstegte.

Tilsæt med salt og limesaft.

Fjern citrongræs.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav korianderbrød
5

Imens, hak koriander fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland koriander, hvidløg, olivenolie og et nip salt i en lille skål.

Kom pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med korianderolie.

Bag i 3-4 min, eller indtil sprøde.

Server
6

Skær pitabrød i trekanter.

Anret ris og Tom Kha i dybe tallerkener.

Server med korianderbrød og resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image