Skip to main content
Svenske svine- og kalvekødskrebinetter
Svenske svine- og kalvekødskrebinetter

Svenske svine- og kalvekødskrebinetter

med stegt kål og tyttebærsyltetøj

Lyst til sprøde krebinetter, men med svensk tilbehør? Her serverer vi cremet hvidløgsmos og en stegt kålblanding med dild og løg. Og selvfølgelig skal der ikke mangle en klat tyttebærsyltetøj, når vi snakker svensk gastronomi!

Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

500 g

Kartofler

200 g

Spidskål

1 stk

Dild

1 stk

Løg

100 g

Tyttebærsyltetøj

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

½ stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til grøntsager

1 stk

Æg til bøffer

¼ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Olie til bøffer

Næringsindhold

Energi (kJ)3959 kJ
Kalorier (kcal)946 kcal
Fedt39 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat108.2 g
Sukker36.9 g
Kostfibre12.2 g
Protein41.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1207.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber.

Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, del spidskål på langs, og skær i tynde skiver.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Hak dild fint.

Steg kål
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og spidskål i 6-8 min, eller indtil mør.

Tilsæt salt, smør, et skvæt citronsaft og dild, og rør rundt.

Overfør til en tallerken, og hold varm indtil servering.

Form krebinetter
4

Imens, kom panko i en dyb tallerken.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Vend bøffer i panko.

Steg krebinetter
5

Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg krebinetter i 4-5 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

VIGTIGT: Krebinetterne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret spidskål, hvidløgsmos og krebinetter på tallerkener.

Server med tyttebærsyltetøj.