Lyst til sprøde krebinetter, men med svensk tilbehør? Her serverer vi cremet hvidløgsmos og en stegt kålblanding med dild og løg. Og selvfølgelig skal der ikke mangle en klat tyttebærsyltetøj, når vi snakker svensk gastronomi!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
500 g
Bagekartoffel
200 g
Spidskål
1 pose
Dild
1 stk
Løg
100 g
Tyttebærsyltetøj
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1
Æg til bøffer
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til grøntsager
¼ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Olie til stegning
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, del spidskål på langs, og skær i tynde skiver.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Hak dild fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og spidskål i 6-8 min, eller indtil mør.
Tilsæt salt, smør, et skvæt citronsaft og dild, og rør rundt.
Overfør til en tallerken, og hold varm indtil servering.
Imens, kom panko i en dyb tallerken.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg, salt og peber i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Vend bøffer i panko.
Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg krebinetter i 4-5 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
VIGTIGT: Krebinetterne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret spidskål, kartoffelmos og krebinetter på tallerkener.
Server med tyttebærsyltetøj.