Svenske svine- og kalvekødskrebinetter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svenske svine- og kalvekødskrebinetter

Svenske svine- og kalvekødskrebinetter

med stegt kål og tyttebærsyltetøj

Lyst til sprøde krebinetter, men med svensk tilbehør? Her serverer vi cremet hvidløgsmos og en stegt kålblanding med dild og løg. Og selvfølgelig skal der ikke mangle en klat tyttebærsyltetøj, når vi snakker svensk gastronomi!

Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

500 g

Bagekartoffel

200 g

Spidskål

1 pose

Dild

1 stk

Løg

100 g

Tyttebærsyltetøj

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1

Æg til bøffer

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til grøntsager

¼ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3585 kJ
Kalorier (kcal)857 kcal
Fedt32.1 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat99.6 g
Sukker34.9 g
Protein41.2 g
Salt4.6 g

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, del spidskål på langs, og skær i tynde skiver.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Hak dild fint.

Steg kål
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og spidskål i 6-8 min, eller indtil mør.

Tilsæt salt, smør, et skvæt citronsaft og dild, og rør rundt.

Overfør til en tallerken, og hold varm indtil servering.

Form krebinetter
4

Imens, kom panko i en dyb tallerken.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg, salt og peber i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Vend bøffer i panko. 

Steg krebinetter
5

Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg krebinetter i 4-5 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

VIGTIGT: Krebinetterne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret spidskål, kartoffelmos og krebinetter på tallerkener.

Server med tyttebærsyltetøj.