Skip to main content
Pestovendt rejelinguine

Pestovendt rejelinguine

med pistacie og cherrytomater

I aften frister vi med en skøn rejelinguine i ægte italiensk stil. Vi steger rejer i smør, hvidløg, chili og citrusfrugt. Samtidig koger vi linguine, som vi vender i en sauce af cherrytomater og urtepesto med pistacienødder og rucola. Duften i køkkenet er på dette tidspunkt med garanti fantastisk, og bliver kun bedre af at vi serverer vores forførende linguine drysset med endnu mere ost.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Comfort Food
Allergener:
Krebsdyr
Nøtter
Pistacienødder
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citrusfrugt

300 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

30 g

Pistacienødder

(Indeholder: Nøtter, Pistacienødder Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Havre, Sesam, Byg, Jordnødder, Spelt, Rug)

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Cherrytomater

1 stk

Basilikum

40 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

40 g

Rucola

1 g

Chiliflager

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Løg

180 g

Linguine

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til pesto

2 spsk

Olie til pesto

1 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til sauce

Energi (kJ)3773 kJ
Kalorier (kcal)902 kcal
Fedt45.3 g
Mættet fedt13.4 g
Kulhydrat78.1 g
Sukker11.4 g
Kostfibre9.4 g
Protein43.1 g
Kolesterol172.6 mg
Salt3.9 g
Potassium860 mg
Calcium367.3 mg
Iron2.1 mg

Fremgangsmåde

Lav pesto
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak basilikum, persille og pistacienødder fint.

Bland basilikum, persille, pistacienødder, salt, olivenolie og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Forbered grøntsager
2

Skyl rucola.

Halver cherrytomater.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citrusfrugt.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Kog pasta
3

Kog pasta i 8 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg rejer
4

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt hvidløg, chiliflager, smør og et stort skvæt citrusfrugt

saft, og lad simre i 30 sek, eller indtil smør er smeltet.

Overfør til en mellemstor skål, og dæk til med sølvpapir.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt pasta
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Svits skalotteløg og Hvide Løjer & Urter i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt pasta, pesto, pastavand og cherrytomater, og vend sammen.

Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med rejer, resterende sauce fra stegepanden og resterende finrevet ost.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image