Skip to main content
Stegte frikadeller og brun sovs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegte frikadeller og brun sovs

Stegte frikadeller og brun sovs

med blød baconmos og grønkålssalat

I aften frister vi med klassiske frikadeller med brun sovs. Tilbehøret er dog alt andet end klassisk. Det er nemlig en blød baconmos med purløg og crème fraiche, og en frisk og sprød grønkålssalat med radiser, græskarkerner og honning-sennepsdressing.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg
Havre
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

100 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

75 g

Radiser

1 stk

Purløg

140 g

Bacon, tern

1 stk

Løg

50 g

Havregryn

(Indeholder: Havre, Hvede Kan indeholde spor af: Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt)

50 g

Grønkål, skåret

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til mos

1 stk

Æg til frikadeller

½ tsk

Salt till frikadeller

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4772 kJ
Kalorier (kcal)1141 kcal
Fedt69.6 g
Mættet fedt30.4 g
Kulhydrat78.2 g
Sukker12.6 g
Protein53.1 g
Salt8.2 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt halvdelen af crème fraiche, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, riv løg groft.

Steg frikadeller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, havregryn, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til frikadeller (4 pr. person).

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 3-4 min på hver side, eller indtil brunede og gennemstegte, og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav grønkålssalat
4

Imens, bland grønkål og olivenolie i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil grønkålen er faldet let sammen.

Skær radiser i kvarte.

Bland radiser, græskarkerner, honning-sennepsdressing, salt og et nip peber i skålen med grønkål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme. 

Tilsæt brun sovs, resterende crème fraiche og salt, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Imens, hak purløg fint.

Vend bacon og purløg i gryden med kartoffelmos.

Server
6

Anret frikadeller, baconmos og grønkålssalat på tallerkener.

Top frikadeller med brun sovs.