Stegt rumpsteak og cremet rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt rumpsteak og cremet rødvinssauce

Stegt rumpsteak og cremet rødvinssauce

med hasselbackkartofler og saftig rucolasalat

Kød, kartofler, salat og en fantastisk sauce. Det giver en fantastisk ret, perfekt til en festlig weekend. Vi steger rumpsteak, og topper dem med en vidunderligt cremet rødvinssauce med Worcestershire sauce og fløde. Aftenens kartofler er hasselbackkartofler og salaten er en saftig rucolasalat med pære og balsamico.

Allergener:
Sulfitter
Mælk
Soja
Gluten
Byg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

40 g

Rucola

1 stk

Pære

6 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

300 g

Rumpsteak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5634 kJ
Kalorier (kcal)1347 kcal
Fedt47.3 g
Mættet fedt20 g
Kulhydrat64.1 g
Sukker16.4 g
Protein40 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Placer et par kartofler på skaftet af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et stort nip salt. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og bløde.

Top kartofler med smør [2 spsk | 4 spsk], og bag videre i 4-5 min.

Fordel græskarkerner i den anden side af bagepladen. 

Lav rucolasalat
3

Imens, skyl rucola.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland balsamico [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Vend pære og rucola i skålen lige inden servering.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
5

Imens, opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt et skvæt vand, så stegepanden køler af. Tilsæt worcestershire sauce [½ pakke, 2P], rødvinssauce og madlavningsfløde, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og rør rundt.

Skær bøffer i skiver. 

Server
6

Anret bøffer, hasselbackkartofler og rucolasalat  på tallerkener.

Top bøffer med rødvinssauce og rucolasalat med græskarkerner. 

Drys med persille.