Stegt laks og appelsin-fennikelsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt laks og appelsin-fennikelsalat

Stegt laks og appelsin-fennikelsalat

med ovnbagte rosmarinkartofler og frisk kørvel

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med stegt laks som vi topper med frisk kørvel, og sprøde ovnbagte rosmarinkartofler. Spændende tilbehør er en frisk appelsin-fennikelsalat med sennep og revet ost, og kølende crème fraiche.

Allergener:
Sennep
Mælk
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

½ stk

Rosmarin

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder Mælk)

1 stk

Appelsin

1 stk

Fennikel

1 pose

Kørvel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til salat

½ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3223 kJ
Kalorier (kcal)770 kcal
Fedt43.7 g
Mættet fedt14.3 g
Kulhydrat60.1 g
Sukker15.2 g
Protein37.2 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak rosmarin groft.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, halver fennikel, skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Lav salat
3

Bland fennikel, appelsin, sennep, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Forbered  kørvel
4

Hak kørvel groft.

Steg laks
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10-12 min tilbage i ovnen.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, appelsin-fennikelsalat og rosmarinkartofler på tallerkener.

Top salat med høvlet ost og fisk med kørvel.

Server med crème fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image