topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt laks

Stegt laks

med bagte rodfrugttern og cremet agurkesalat

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed. Stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne, sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)789 kcal
Energi (kJ)3303 kJ
Fedt42.04 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat67.63 g
Sukker16.9 g
Protein35.84 g
Salt1.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Riv citronskal, del citron på midten, og skær den ene halvdel i tynde skiver.

Lav agurkesalat
3

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og halvdelen af hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Steg laks
4

Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, citronskal, et stort skvæt citronsaft og resterende hvidløg i en lille skål. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image