Stegt kylling i cremet purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt kylling i cremet purløgssauce

Stegt kylling i cremet purløgssauce

med kogte kartofler og frisk rødkålsalat

I aften byder vi på et fyrværkeri af farver og smagsoplevelser! Vi koger kartofler, og blander dem derefter med spinat. Vi laver en skøn cremet purløgssauce med hvidløg, chili, crème fraiche og purløg, og så bikser vi en sprød rødkålssalat med æble sammen. Selvfølgelig serverer vi alle disse herligheder med perfekt stegt kylling, som navnet på opskriften allerede har afsløret!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Stærk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

300 g

Kyllingebryststrimler

½ stk

Rød chili

1 pose

Purløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Æble

4 g

Kyllingebouillon

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

150 g

Rødkål, skåret

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)484 kcal
Energi (kJ)2024 kJ
Fedt13.96 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat42.71 g
Sukker11 g
Protein42.65 g
Salt1.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Steg kylling
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt*, og steg i 4-5 min, indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
3

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Hak purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. 

Lav purløgssauce
4

Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og chili i 1 min. Tilsæt vand* [½ dl | 1 dl] og kyllingebouillon, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt crème fraiche [½ pakke, 2P], purløg (gem lidt til anretning) og kylling, og varm op. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Lav rødkålsalat
5

Masser rødkål med et nip salt* og peber* og eventuelt en smule olivenolie* i 1 min i en skål. Tilsæt æble, og vend sammen. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt spinat til gryden. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kartofler, kylling og rødkålsalat på tallerkener. Top kylling med sauce. Drys med resterende purløg.