HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStegt Kylling I Cremet Purløgssauce
topBanner
Stegt kylling i cremet purløgssauce

Stegt kylling i cremet purløgssauce

med kogte kartofler og frisk rødkålsalat

I aften byder vi på et fyrværkeri af farver og smagsoplevelser! Vi koger kartofler, og blander dem derefter med spinat. Vi laver en skøn cremet purløgssauce med hvidløg, chili, crème fraiche og purløg, og så bikser vi en sprød rødkålssalat med æble sammen. Selvfølgelig serverer vi alle disse herligheder med perfekt stegt kylling, som navnet på opskriften allerede har afsløret!

Tags:StærkHurtigUnder 650 kcal
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Små kartofler

300 g

Kyllingebryst, strimler

½ stk

Chili

1 pose

Purløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Æble, grønt

4 g

Kyllingebouillon

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

150 g

Rødkål, skåret

30 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2024.2609 kJ
Kalorier (kcal)483.81 kcal
Fedt13.9579 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat42.7074 g
Sukker11 g
Protein42.6505 g
Salt1.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt*, og steg i 4-5 min, indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Hak purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. 

4

Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og chili i 1 min. Tilsæt vand* [½ dl | 1 dl] og kyllingebouillon, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt crème fraiche [½ pakke, 2P], purløg (gem lidt til anretning) og kylling, og varm op. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

5

Masser rødkål med et nip salt* og peber* og eventuelt en smule olivenolie* i 1 min i en skål. Tilsæt æble, og vend sammen. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt spinat til gryden. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kartofler, kylling og rødkålsalat på tallerkener. Top kylling med sauce. Drys med resterende purløg.