Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
25 g
Rasp
1 stk
Citron
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Agurk
225 g
Hakket oksekød
100 g
Couscous
1 stk
Hvidløgsfed
5 g
Tex-Mex
150 ml
Fraiche
1 stk
Tomat
1 stk
Kruspersille
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
½ spsk
Smør til couscous
2.5 dl
Vand til couscous
1 spsk
Olie til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
Bland hakket oksekød, Tex-Mex, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt vand og kyllingebouillon, og bring i kog.
Tilsæt couscous og olivenolie, og rør rundt.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, hak tomat og agurk groft.
Skær citron i både.
Hak persille fint.
Vend tomat, agurk og et skvæt citronsaft i gryden med færdig couscous, og krydr med salt og et nip peber.
Bland fraiche, persille og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret tabouleh og koftaer på tallerkener.
Top med dressing.
Server med resterende citronbåde.