Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Tex-Mex
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Kruspersille
½ stk
Citron
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Æg (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bland hakket oksekød, Tex-Mex, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog.
Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og rør rundt.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, hak tomat og agurk groft.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Hak persille fint.
Vend tomat og agurk i gryden med færdig couscous, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bland fraiche, persille, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret tabouleh og koftaer på tallerkener.
Top med dressing.
Server med resterende citronbåde.