Skip to main content
Rumpsteak og aromatisk salsa verde
Rumpsteak og aromatisk salsa verde

Rumpsteak og aromatisk salsa verde

med 'cacio e pepe'-kartofler og frisk mozzarellasalat

I aften handler det om premium steak. Vi har skabt et måltid, du sent vil glemme, med vores Rumpsteak og aromatisk salsa verde. Forkæl familien med et italienskinspireret førsteklasses måltid, hvor steaken får selskab af persillesalsa med pinjekerner, hasselback kartofler med finrevet ost og masser af sort peber, og mozzarellasalat.

Allergener:
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

1 stk

Basilikum

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Citron

400 g

Små kartofler

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nødder, Byg, Havre)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Salat

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salsa

2 spsk

Olie til salsa

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3223 kJ
Kalorier (kcal)770 kcal
Fedt41.1 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat42.2 g
Sukker9.2 g
Kostfibre8.3 g
Protein56.1 g
Salt4.6 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Lav hasselback kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Placer et par kartofler mellem skafterne af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav salsa verde
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til et skærebræt, og hak groft.

Halver citron.

Hak basilikum og persille fint.

Bland urter, salt, olivenolie og et skvæt citronsaft i skålen med pinjekerner.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. 

Lav salat
4

Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.

Halver cherrytomater.

Skær agurk i halve skiver.

Hæld væde fra mozzarella, og skær i 2 cm tern.

Fordel salat, cherrytomater og agurk i lag på et fad. Top med mozzarella, olivenolie og salt.

Tilsæt ost
5

Top kartofler med finrevet ost lige inden servering.

Server
6

Anret bøffer, salat og kartofler på tallerkener.

Top bøffer med salsa verde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image