topBanner
Sprød pankoblomkål

Sprød pankoblomkål

med hvidløgsris og stegte grøntsager

Prøv disse krydrede, bagte blomkålsbuketter, der smukt ledsages af friske, sprøde grøntsager i en kombination, der vil åbne dine øjne får blomkålens vidunderlige evner. En perfekt afbalanceret ret, hvor hvidløgsrisene er den hemmelige ingrediens.

Tags:Vegetarisk
Allergener:ægsennepglutensojasesammælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Ketchup

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

50 g

Panko

(Indeholdergluten)

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

60 g

Spinat

1 stk

Gulerod

2 stk

Forårsløg

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 2)

Smør* (trin 2) efter behov

(Indeholdermælk)

3 dl

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2879 kJ
Kalorier (kcal)688 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat94 g
Sukker13 g
Protein17 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Bland aioli, et nip chiliflager, en smule olivenolie*, et nip salt* og halvdelen af ketchup til en dressing i en stor skål. Tilsæt blomkål, og vend indtil helt dækket af dressing. Tilsæt panko, og vend med blomkål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk dl | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

3

Skyl spinat, og hak groft. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skær agurk i tynde skiver.

4

Bland sesamfrø, et nip chiliflager, sojasauce, mayonnaise og resterende ketchup i en lille skål.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt spinat og det hvide forårsløg, og steg i 1-2 min.

6

Anret hvidløgsris og stegte grøntsager i dybe tallerkener. Top med blomkål og agurk. Dryp med chilimayo. Drys med det grønne forårsløg.