Skip to main content
Sprød kylling

Sprød kylling

med ovnbagt broccoli og hvidløgsdressing

4.1
(79)

I aften laver vi superlækker, perfekt stegt sprød kylling med spændende tilbehør. Sprød, ovnbagt broccoli, vilde ris og cremet hvidløgsdressing. En favorit for hele familien.

Tags:
Børnevenlig
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

150 g

Langkornede hvide ris

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Broccoli

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3358 kJ
Kalorier (kcal)803 kcal
Fedt26.1 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat87 g
Sukker10.3 g
Kostfibre8.5 g
Protein51.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.8 g
Potassium283.8 mg
Calcium48 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand i kog i en gryde. 

Tilsæt ris, Ginger Ninja, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget.

Bag broccoli og gulerod
2

Imens, skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered panering
3

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko med Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber i en anden dyb tallerken.

Paner kylling
4

Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme.

Steg kylling i 7-10 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Hak hvidløg fint, og bland med yoghurt og mayonnaise i en lille skål.

VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ris, grøntsager og kylling på tallerkener.

Server med hvidløgsdressing.