Skip to main content
Sprød kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød kylling

Sprød kylling

med ovnbagt broccoli og hvidløgsdressing

I aften laver vi superlækker, perfekt stegt sprød kylling med spændende tilbehør. Sprød, ovnbagt broccoli, vilde ris og cremet hvidløgsdressing. En favorit for hele familien.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Hurtig
Allergener:
Egg
Senf
Gluten
Hvede
Milk
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

150 g

Langkornede hvide ris

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Mayonnaise

25 g

Panko

250 g

Broccoli

75 g

Yoghurt

½ stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

4 g

Grøntsagsbouillon

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3090 kJ
Kalorier (kcal)739 kcal
Fedt18.3 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat87.2 g
Sukker10.3 g
Kostfibre8.5 g
Protein51.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.7 g
Calcium0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand i kog i en gryde. 

Tilsæt ris, Ginger Ninja, grøntsagsbouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget.

Bag broccoli og gulerod
2

Imens, skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered panering
3

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko med Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber i en anden dyb tallerken.

Paner kylling
4

Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme.

Steg kylling i 7-10 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Hak hvidløg fint, og bland med yoghurt og mayonnaise i en lille skål.

VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ris, grøntsager og kylling på tallerkener.

Server med hvidløgsdressing.