Skip to main content

Sprød katsu-kylling og karrysauce

med bacon-ostetoppede fritter og kålslaw

Forkæl dig selv og dine medspisende med et premiummåltid med japansk inspiration. Vi serverer pankopaneret, sprødstegt kylling med fritter toppet med gylden bacon og revet cheddar-goudaost. Hertil laver vi en klassisk kålslaw med vores egen kålsalatsblanding, og en katsu-karrysauce med kokosmælk til at dyppe herlighederne i.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

140 g

Bacon, tern

1 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

150 g

Snittet kålsalat

75 g

Rødkål, skåret

50 g

Cheddar-/goudablanding, revet

(Indeholder: Mælk)

80 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Forårsløg

4 g

Curry-On

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

40 g

Sød chilisauce

90 ml

Kokosmælk

½ stk

Chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til slaw

1 spsk

Smør til sauce

1 dl

Vand til sauce

½ spsk

Mel til sauce

Energi (kJ)5687 kJ
Kalorier (kcal)1359 kcal
Fedt77.4 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat99.5 g
Sukker26.9 g
Kostfibre10.2 g
Protein67.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.5 g
Potassium1256.5 mg
Calcium16 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Lav bacontoppede fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Top med bacon, når fritterne har 12 min tilbage. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, riv gulerod groft.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Snit forårsløg fint.

Bland aioli, gulerod, kålsalat, rødkål, salt og et nip peber i en stor skål. 

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg i en anden dyb tallerken. 

Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk. 

4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits Curry-On i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og mel, og pisk sammen.

Tilsæt vand og kokosmælk og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Top baconfritter med cheddar/gouda lige inden servering, og lad smelte.

6

Anret kylling og fritter på tallerkener.

Top kylling med forårsløg og chili.

Server med katsu-karrysauce og kålslaw.