topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spicy rejespaghetti

Spicy rejespaghetti

med cremet citronsauce og stegte grøntsager

Spiser i meget pasta i jeres hjem? Så vil vi gerne friste med en spændende opskrift, som sikkert bliver hele familiens nye favorit. Vi laver en skøn citronsauce med fløde og basilikum, som vi blander med spaghetti. Vi topper med rejer stegt med hvidløg og chili og frisk rucola.

Tags:
Kalorielet
Stærk
Allergener:
Krebsdyr
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Zucchini

½ stk

Citron

1 pose

Basilikum

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Tomat

1 g

Chiliflager

20 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2572 kJ
Kalorier (kcal)615 kcal
Fedt22.6 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat75.4 g
Sukker10.7 g
Protein26.4 g
Salt4.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Steg rejer
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Pres eller hak hvidløg fint, og krydr rejer med et nip salt. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg rejer med hvidløg og chiliflager i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], og vend sammen indtil smeltet. Overfør til en skål.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Kog pasta
2

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. 

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg grøntsager
3

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Riv zucchini groft. 

Riv tomat groft. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, zucchini og tomat med grøntsagsbouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i 5-6 min, eller indtil løgene er bløde og væsken er fordampet.

Forbered råvarer
4

Imens, hak basilikum groft. 

Halver citron [½ stk, 2P].

Tilsæt pasta
5

Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], basilikum, pasta og halvdelen af pastavand til stegepanden, og vend sammen.

Krydr med et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. 

Skyl rucola [1/2 pose, 2P].

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis pastaen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med rejer, citronsauce og rucola. 

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.