
Romesco er en spansk fyldig sauce fra Catalonien, med en sødme fra peberfrugt og en tyk konsistens pga. valnødder. Vores variant indeholder calabresepesto, valnødder og røget paprika. Vi serverer den med hvidløgskrydret smørstegt kylling, oreganobagte kartofler vendt med persille, og tomatsalat med citron og skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
1 stk
Citron
2 stk
Tomat
2 g
Røget paprika
½ stk
Hvidløgsfed
½ g
Oregano, tørret
60 g
Calabresepesto
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
1 stk
Bredbladet persille
100 g
Romainesalat
1 stk
Skalotteløg
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, oregano og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist valnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og hak fint.
Bland calabresepesto, salt, vand, valnødder og røget paprika i en mellemstor skål.
Hak persille og hvidløg fint.
VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!
Skær tomat i både.
Halver citron.
Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Læg en flad hånd på kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv.
Krydr med salt og Hello Sunrise.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Tilsæt smør og hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland tomat, citronsaft, salat, skalotteløg og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Vend persille med kartofler lige inden servering.
Anret kartofler, kylling og salat på tallerkner.
Server med romesco-sauce.