Skip to main content
Spansk inspireret kylling og 'romesco'-sauce
Spansk inspireret kylling og 'romesco'-sauce

Spansk inspireret kylling og 'romesco'-sauce

med persillekartofler og tomatsalat

4.0
(77)

Romesco er en spansk fyldig sauce fra Catalonien, med en sødme fra peberfrugt og en tyk konsistens pga. valnødder. Vores variant indeholder calabresepesto, valnødder og røget paprika. Vi serverer den med hvidløgskrydret smørstegt kylling, oreganobagte kartofler vendt med persille, og tomatsalat med citron og skalotteløg.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Selleri
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

1 stk

Citron

2 stk

Tomat

2 g

Røget paprika

½ stk

Hvidløgsfed

½ g

Oregano, tørret

60 g

Calabresepesto

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Bredbladet persille

100 g

Romainesalat

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2643 kJ
Kalorier (kcal)632 kcal
Fedt24.3 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat61.1 g
Sukker13 g
Kostfibre9.4 g
Protein43.2 g
Salt5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium12.1 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler 
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, oregano og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav romesco-sauce
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist valnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og hak fint.

Bland calabresepesto, salt, vand, valnødder og røget paprika i en mellemstor skål.

Hak persille og hvidløg fint.

VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!

3

Skær tomat i både.

Halver citron.

Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Læg en flad hånd på kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv. 

Krydr med salt og Hello Sunrise.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Tilsæt smør og hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Bland tomat, citronsaft, salat, skalotteløg og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Vend persille med kartofler lige inden servering.

6

Anret kartofler, kylling og salat på tallerkner.

Server med romesco-sauce.