HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon"Saturn Risotto"
topBanner
"Saturn-risotto"

"Saturn-risotto"

med ringe af rejer, "komet-tomater" og frisk basilikum

LIGHTYEAR

Vi fejrer lanceringen af familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske måltider inspireret af filmen. Saturn smager faktisk overraskende godt. Ikke den rigtige planet, altså, men planet-risottoen her. De sprøde rejer, den cremede risotto, de lækre ‘komet-tomater’ og den friske basilikum gør, at vi kan garantere en smagsoplevelse helt i stratosfæren.

Tags:Under 650 kcalBørnevenlig
Allergener:SulfitterKrebsdyrSelleriMælkÆg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 ml

Balsamico

(IndeholderSulfitter)

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(IndeholderSulfitter, KrebsdyrKan indeholdeMælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

250 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

(Kan indeholdeSelleri)

½ stk

Citron, økologisk

2 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(IndeholderMælk, Æg)

2 g

Hvide Løjer & Urter

50 g

Ricotta

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

5 dl

Vand (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2266 kJ
Fedt15 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat68.83 g
Sukker9.3 g
Protein26.94 g
Salt1.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Ildfast fad
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og halvdelen af hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter [1/2 pakke, 2P] og grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt eventuelt et nip sukker*. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage. Hak basilikum groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P] og skær citron i både.

4

Bland ricotta [1/2 pakke, 2P], et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning), og et nip salt* og peber* i en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Steg rejer med et nip citronskal og resterende hvidløg i 1-2 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, bagte cherrytomater, finrevet ost [1/2 pakke, 2P], et nip citronskal og et stort skvæt citronsaft, og vend sammen. Krydr med et stort nip salt* og peber* . TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og basilikumricotta. Drys med resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.