Saftig svine- og kalvekødsburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig svine- og kalvekødsburger

Saftig svine- og kalvekødsburger

med karamelliserede løg og ovnbagte fritter

Den vidunderlige svine- og kalvekødsburger burger med karamelliserede løg er et spændende alternativ til den klassiske burger. Burgerne er bygget på bøffer, der har simret sammen med karamelliserede løg i en fantastisk sauce. Vi servere vores burgers med hjemmelavede fritter og aioli.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

300 g

Kartofler

50 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1.5 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

¼ spsk

Hvedemel (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3763 kJ
Kalorier (kcal)899 kcal
Fedt47.5 g
Mættet fedt15.3 g
Kulhydrat80.3 g
Sukker16.5 g
Protein37.6 g
Salt3.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min, når fritterne har 5 min tilbage.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde skiver.

Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend agurk i skålen.

Hæld lage fra inden servering.

Steg bøffer
3

Bland hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Karamelliser løg
4

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Smelt smør [1,5 spsk | 3 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.

Tilsæt bøffer
5

Tilsæt hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk], vand [1/2 dl | 1 dl] og brun sovs [1/2, pakke, 2P], og vend sammen. 

Tilsæt bøffer, og vend med sauce.

Lad simre i 1 min, eller indtil bøfferne er gennemvarmet og sovsen er let tyknet.

Server
6

Smør boller med en smule aioli.

Fyld med bøffer og løg.

Server med fritter og resterende aioli.