Den vidunderlige svine- og kalvekødsburger burger med karamelliserede løg er et spændende alternativ til den klassiske burger. Burgerne er bygget på bøffer, der har simret sammen med karamelliserede løg i en fantastisk sauce. Vi servere vores burgers med hjemmelavede fritter og aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
300 g
Kartofler
50 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1.5 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
¼ spsk
Hvedemel (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min, når fritterne har 5 min tilbage.
Skær agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen.
Hæld lage fra inden servering.
Bland hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Smelt smør [1,5 spsk | 3 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.
Tilsæt hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk], vand [1/2 dl | 1 dl] og brun sovs [1/2, pakke, 2P], og vend sammen.
Tilsæt bøffer, og vend med sauce.
Lad simre i 1 min, eller indtil bøfferne er gennemvarmet og sovsen er let tyknet.
Smør boller med en smule aioli.
Fyld med bøffer og løg.
Server med fritter og resterende aioli.