Saftig steak burger og peberaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig steak burger og peberaioli

Saftig steak burger og peberaioli

med stegt portobello og sprøde fritter

Så blev det lørdag igen! Hvad skal vi finde på i dag? Børnene vil have burgers og de voksne vil have bøffer. Intet problem, i aften vil alle være tilfredse, når vi laver burgers med skiver af perfekt stegt Striploin Steak. Vi har erstattet det klassiske burgertilbehør med stegt portobello, karamelliserede rødløg, rucola og en cremet peberaioli. Vi serverer de spændende burgers med hjemmelavede fritter, perfekte til at dyppe i peberaioli!

Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 ml

Balsamico

2 g

Groftmalet peber

500 g

Kartofler

300 g

Angus Striploin

75 g

Portobello

80 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Rødløg

40 g

Rucola

2 stk

Briocheboller

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)872 kcal
Energi (kJ)3650 kJ
Fedt55.79 g
Mættet fedt12.8 g
Kulhydrat55.16 g
Sukker9.6 g
Protein38.39 g
Salt0.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Steg svampe
2

Skær portobello [1/2 pakke, 2P] i 1 cm skiver. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr portobello med et nip salt* og peber*, og steg i 3-4 min. Overfør til en skål.

Karamelliser løg
3

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min. Tilsæt balsamico, vand* [2 spsk | 4 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål. Bland grovmalet peber med aioli i en lille skål.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. 

Varm boller
5

Del boller på midten, og varm i ovnen i 3-4 min. Skær bøffer i 1 cm skiver. 

Server
6

Smør boller med peberaioli. Fyld med bøf, portobello, rødløg og rucola. Server med fritter og resterende peberaioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image