Skip to main content
Saftig æbleslawburger

Saftig æbleslawburger

med ovnbagte fritter og sød BBQ-sauce

4.5
(169)

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger med æble i farsen og med æbleslaw med gulerod, æble og rødkål. Hjemmelavede, sprøde fritter og BBQ-sauce er perfekt tilbehør!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk
Sennep
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Æble

15 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Gluten, Hvede, Æg, Mælk Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Gulerod

37.5 g

Rødkål, skåret

30 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sennep, Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 3)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)947 kcal
Energi (kJ)3961 kJ
Fedt39.5 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat111 g
Sukker26.4 g
Kostfibre7 g
Protein39.6 g
Salt4.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Lav æbleslaw
2

Riv gulerod (uskrællet) og æble groft. Bland gulerod, rødkål [1/2 pose, 2P], mayonnaise, halvdelen af æble og et nip salt i en lille skål.

Form bøffer
3

Bland hakket svine-/kalvekød, resterende æble og panko [1/2 pose, 2P] i en skål, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Del boller på midten, og varm i ovnen i 2-3 min.

Server
6

Fyld boller med bøffer og en smule æbleslaw. Server med fritter, resterende æbleslaw og BBQsauce [1/2 pakke, 2P].