Skip to main content
Rød kidneybønnekarry

Rød kidneybønnekarry

med sprød agurkesalat og kølende yoghurt

4.3
(226)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften byder vi på en rød bønnekarry med kidneybønner, kokosmælk, hvidløg, ingefær, chili og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Saha-ras. Velsmagende tilbehør er luftige ris, en sprød agurkesalat med tomat og cashewnødder og kølende yoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Mælk
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kidneybønner

½ stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

200 ml

Kokosmælk

4 g

Saha-Ras

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Chili

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam)

150 g

Basmatiris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)752 kcal
Energi (kJ)3145 kJ
Fedt32.4 g
Mættet fedt20.3 g
Kulhydrat86.3 g
Sukker14.2 g
Kostfibre11.1 g
Protein20 g
Salt4.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Riv hvidløg og ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Svits krydderier
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Svits hvidløg, ingefær, chili, tomatpuré og Saha-Ras i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Lav karry
4

Tilsæt kidneybønner, grøntsagsbouillon, kokosmælk, vand [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på middel varme i 15 min.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tyk.

Bland agurkesalat
5

Hak koriander fint (gem nogle hele blade til anretning).

Skær agurk og tomat i 2 cm tern.

Hak cashewnødder groft.

Bland agurk, tomat, cashewnødder, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et stort nip salt og peber i en skål.

Server
6

Anret ris og kidneybønnekarry i dybe tallerkener.

Top med yoghurt og et nip peber.

Server med agurkesalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image