Skip to main content
Solskinsspaghetti

Solskinsspaghetti

Inspireret af Rapunzel

3.8
(82)

Tag børnene med i køkkenet, og lav en 'Rapunzel fra Tangled'-middag! Vi laver gyldenstegt kyllingebryst, solgul spaghetti med oste-majssauce, og en sjov salat med lange bånd af gulerod og zucchini, som kan flettes som Rapunzels hår!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

1 stk

Gulerod

1 stk

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Majs

4 g

Kyllingebouillon

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

10 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

2 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3360 kJ
Kalorier (kcal)803 kcal
Fedt30.9 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat78.5 g
Sukker13 g
Kostfibre6.8 g
Protein51 g
Salt2.7 g
Calcium0.4 mg

Fremgangsmåde

Steg kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog pasta
2

Imens, kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav Rapunzels hår-salat
3

Skræl gulerod og zucchini til lange, tynde bånd.

Bland gulerod, zucchini, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Lad børnene flette grøntsagsbåndene og få en 'Tangled'-oplevelse.

Lav sauce
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Hæld væde fra majs.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg og majs i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost, kyllingebouillon og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Tilsæt spaghetti
5

Skær kylling i tynde skiver.

Tilsæt spaghetti i majssauce, og vend sammen.

Server
6

Anret spaghetti, kylling og salat på tallerkener.