
Ratatouille er en skøn og velsmagende grøntsagsret, som er nem at lave og nemt kan varieres. Vores variant indeholder ovnbagt aubergine og zucchini, som får lov at simre i en cremet tomatflødesauce med ost, hvidløg og middelhavskrydderier. For at gøre det nemt blander vi rigatoni i vores ratatouille, og så topper vi med sprød panko og hakket persille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
1 stk
Aubergine
1 stk
Zucchini
1 stk
Løg
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Hakkede tomater
2 stk
Hvidløgsfed
½ pose
Bredbladet persille
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
8 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
25 g
Panko
(Indeholder: Hvede, Gluten)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær aubergine og zucchini i 1 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og let brunet.

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko i 2-3 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.

Hak løg og hvidløg fint.
Hak persille [1/2 pose, 2P] groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg løg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil bløde.

Imens, kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
Tilsæt hvidløg, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm til stegepanden med løg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon og finrvet ost til stegepanden, og rør rundt.
Tilsæt bagte grøntsager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tør.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med panko og persille.

