Her kommer en opskrift på en virkelig smagfuld kyllingeburger i krydret, portugisisk stil. Mariner kyllingen i varme smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briocheboller sammen med karamelliseret løg, tomat, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
2 stk
Briocheboller
1 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
60 g
Blandet salat
1 stk
Rødløg
1 stk
Pastinak
¼ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver og tomat i tynde skiver.
Skær tomat i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl blandet salat.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand, sukker og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.
Bland hvidløg, Panamad, et nip salt og en smule olivenolie til en marinade i en skål.
Læg hånden fladt på kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv.
Vend kylling i skålen med marinade.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg kylling i 2-4 min på hver side, og overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Del boller på på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min.
Smør boller med mayonnaise.
Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat.
Server med fritter og resterende salat.