Skip to main content
Portugisisk kyllingeburger
Portugisisk kyllingeburger

Portugisisk kyllingeburger

med karamelliserede rødløg og sprøde fritter

Her kommer en opskrift på en virkelig smagfuld kyllingeburger i krydret, portugisisk stil. Mariner kyllingen i varme smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briocheboller sammen med karamelliseret løg, tomat, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Egg
Gluten
Milk
Hvede
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

2 stk

Briocheboller

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

60 g

Blandet salat

1 stk

Rødløg

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

Næringsindhold

Energi (kJ)3854 kJ
Kalorier (kcal)921 kcal
Fedt30.7 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat113.1 g
Sukker20.7 g
Kostfibre10 g
Protein49.1 g
Salt2.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1330.6 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Karamelliser rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver og tomat i tynde skiver.

Skær tomat i tynde skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl blandet salat.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middel varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand, sukker og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

Mariner kylling
3

Bland hvidløg, Panamad, et nip salt og en smule olivenolie til en marinade i en skål.

Læg hånden fladt på kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv.

Vend kylling i skålen med marinade.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage.

Steg kylling i 2-4 min på hver side, og overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Del boller på på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min.

Server
6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat.

Server med fritter og resterende salat.