HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortugisisk Kyllingeburger
topBanner
Portugisisk kyllingeburger

Portugisisk kyllingeburger

med karamelliseret rødløg og sprøde fritter

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briochebrød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Tags:Børnevenlig
Allergener:ægsennepsulfittermælkgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamad

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

12 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

2 stk

Briocheboller

(Indeholderæg, sennep, mælk, glutenKan indeholdesoja, sesam)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

kyllingbryst

30 g

Blandet salat

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker* (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)901.095 kcal
Energi (kJ)3770.1814 kJ
Fedt35.476 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat96.9336 g
Sukker18.7 g
Protein48.043 g
Salt1.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær tomat i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk l | 2 spsk] i en stegepande på middel varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand* [1 spsk | 2 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk], og steg i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

3

Bland hvidløg, Panamad, et nip salt* og en smule olivenolie* til en marinade i en skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv. Vend kylling i skålen med marinade.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg kylling i 2-4 min på hver side. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Varm boller på en rist i ovnen i 3 min. Skyl salat [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag.

6

Smør boller med mayonnaise. Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat. Server med fritter og resterende salat.