
Poké bowl
med syltet rødløg & koriander (OBS! Æg medfølger ikke)
Her kommer en opdateret version af en af vores mest populære opskrifter. Denne asiatiske poké bowl laver du med jasminris smagt til med aromatisk hvidløg og ingefær, og toppet med stegte svampe, gulerod og løg. Frisk agurk og syltede løg giver retten det lille ekstra, sammen med asiatisk dressing og et spejlæg på toppen. Yummie!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
10 g
Sesamfrø
1 stk
Gulerod
200 g
Champignon
1 stk
Rødløg
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 g
Chiliflager
1 stk
Lime, økologisk
1 pose
Koriander
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
25 ml
Hvidvinseddike
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Sukker (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Vand (trin 3)
efter behov
Smør (trin 1)
2 stk
Æg (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
Fremgangsmåde

Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Steg hvidløg og ingefær i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk |1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skær svampe i kvarte. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Skær agurk i tynde, halve skiver.

Bland asiatisk dressing og mayonnaise i en lille skål. Bland halvdelen af rødløg, hvidvinseddike, vand* [3 spsk | 6 spsk] og et nip salt* og sukker* i en anden skål, og stil til side.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg svampe, gulerod og resterende rødløg i 4-5 min. Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2P], limeskal, et nip chiliflager, et skvæt limesaft og et stort nip peber*, og steg i 1 min. Overfør til en skål.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Slå æg* [2 stk | 4 stk] ud i panden, og drys med et nip sesamfrø. Spejl i 3-4 min, og krydr med et nip salt* og peber*. Hak koriander groft. Si væde fra rødløg.

Anret ris, grøntsager, agurk og rødløg i dybe tallerkener. Top med spejlæg, asiatisk mayodressing, koriander og resterende sesamfrø. Server med limebåde.