Skip to main content
Pinjekernetoppet laksefilet

Pinjekernetoppet laksefilet

med bearnaisesauce, grønne bønner og gedeost

Oplev det luksuriøse ved at spise hjemme med vores Pinjekernetoppet laksefilet. Denne skønne premiumret kombinerer ingredienser i topklasse med trin, der er nemme at følge, hvilket gør det nemt at skabe et måltid, der både imponerer og smager himmelsk.

Allergener:
Pesce
Gluten
Hvede
Milk
Tree nuts

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

10 g

Pinjekerner

25 g

Panko

80 g

Bearnaisesauce

500 g

Kartofler

60 g

Blandet salat

150 g

Grønne bønner

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Citron

1 stk

Pære

100 g

Gedeost

20 g

Mandler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til syltning

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Olie til panering

¼ tsk

Salt til fisk

2 spsk

Vand til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4661 kJ
Kalorier (kcal)1114 kcal
Fedt68.8 g
Mættet fedt18.9 g
Kulhydrat77.2 g
Sukker15.2 g
Kostfibre12.5 g
Protein46.7 g
Kolesterol100 mg
Salt4.4 g
Potassium1901.3 mg
Calcium61.3 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Placer et par kartofler mellem skafterne af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, skær skalotteløg i tynde, halve skiver. 

Halver citron. 

Bland et skvæt citronsaft, sukker og salt i en lille skål. 

Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.

3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Hak mandler groft. 

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Skær ender af grønne bønner, og halver.

Steg i 3-4 min, eller indtil møre.

Fjern fra varmen, og lad køle af.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

4

Bland pinjekerner, panko, olivenolie og et nip salt i en lille skål.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Placer laks på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad, og top med pinjekerneblanding. Pres blandingen let ned, så den sidder godt fast.

Bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

5

Imens, skyl salat.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Opvarm en lille gryde på middel varme.

Tilsæt bearnaisesauce og vand, og varm i 2-3 min under omrøring, eller indtil gennemvarmet.

Vend salat, pære, mandler, olivenolie, salt og grønne bønner i skålen med skalotteløg.

Smuldr gedeost i lige inden servering.

6

Anret laks, salat og hasselback kartofler på tallerkener.

Top laks med bearnaisesauce.