topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopaneret sej

Pankopaneret sej

med hvidløgsris og ovnbagte grøntsager

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig. Vi panerer sej i aiolidressing og panko, og steger den sprød og gylden. Vidunderligt tilbehør er velduftende hvidløgsris, ovnbagt broccoli og gulerod, hjemmesyltet agurk og asiatisk mayonnaise.

Tags:
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk
Gluten
Hvede
Sulfitter
Sesam
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

1 stk

Gulerod

250 g

Broccoli

1 stk

Agurk

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Ketchup (step 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3677 kJ
Kalorier (kcal)879 kcal
Fedt39.9 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat90.8 g
Sukker12.2 g
Protein35.3 g
Salt3.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Pres eller hak hvidløg fint. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk i tynde skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend agurk i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Bag grøntsager
3

Skær broccoli (skræl stokken ved behov) i 1 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
 
Bag i 10-12 min, eller indtil møre.

Paner fisk
4

Skær fisk i 3 cm strimler på et andet skærebræt.

Dub fisk tør med køkkenrulle.

Bland aioli, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål. 

Vend fisk i skålen.

Tilsæt panko, og vend igen, så fisken er dækket.

Steg grøntsager
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med grøntsager, fisk og agurk. 

Dryp med asiatisk mayonnaise.