Ugens fisk vil blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i panko og vores lækre krydderiblanding som vi kalder Mamas Favorit! Vi serverer vores sej med forårsløgsmos, ovnbagt tomat og zucchini og en cremet dilddressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Forårsløg
2 stk
Tomat
1 stk
Zucchini
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ pose
Dild
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
2 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør.
Skær tomat og zucchini i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil møre og let brunet.
Snit forårsløg fint. Hak dild [1/2 pose, 2P] fint. Bland dild, yoghurt og et nip salt i en lille skål. Vend forårsløg med kartofler i gryden, og stil til side med låg på.
Bland panko, Mamas Favorit og et nip salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en tredje dyb tallerken. Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber. Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt og gylden. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret forårsløgsmos, fisk og grøntsager på tallerkener. Top med dildyoghurt.