HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopaneret Sej
topBanner
Pankopaneret sej

Pankopaneret sej

med forårsløgsmos og ovnbagte grøntsager

Ugens fisk vil blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i panko og vores lækre krydderiblanding som vi kalder Mamas Favorit! Vi serverer vores sej med forårsløgsmos, ovnbagt tomat og zucchini og en cremet dilddressing.

Tags:Under 650 kcalBørnevenlig
Allergener:FiskGlutenMælkÆg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Sej

(IndeholderFisk)

30 g

Panko

(IndeholderGluten)

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Forårsløg

2 stk

Tomat

220 g

Zucchini

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

½ pose

Dild

4 g

Mamas Favorit

(IndeholderÆg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

1 stk

Æg (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)608 kcal
Energi (kJ)2545 kJ
Fedt20.47 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat70.38 g
Sukker11.6 g
Protein36.7 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør.

 

2

Skær tomat og zucchini i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil møre og let brunet.

 

3

Snit forårsløg fint. Hak dild [1/2 pose, 2P] fint. Bland dild, yoghurt og et nip salt i en lille skål. Vend forårsløg med kartofler i gryden, og stil til side med låg på.

 

4

Bland panko, Mamas Favorit og et nip salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en tredje dyb tallerken. Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber. Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.

 

5

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt og gylden. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

 

6

Anret forårsløgsmos, fisk og grøntsager på tallerkener. Top med dildyoghurt.