topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopaneret kylling

Pankopaneret kylling

med revet gouda og spaghetti i tomatsauce

I aften laver vi super velsmagende, sprød kylling som vi først panerer i panko og steger, og derefter gratinerer med tomatsauce og gouda. Vi serverer vores kylling med spaghetti i tomatsauce og en frisk og smuk salat med agurk og tomat. Og så topper vi herlighederne med frisk basilikum.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

4 g

Middelhavsdrøm

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3399 kJ
Kalorier (kcal)812 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat85.5 g
Sukker12.4 g
Protein58.3 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak basilikum fint (gem nogle hele blade til anretning).

Paner kylling
2

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.

Bland panko og et stort nip salt og peber i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en bageplade med bagepapir.

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], basilikum, Middelhavsdrøm, vand [½ dl | 1 dl], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 3-4 min.

Bag kylling
4

Bag kylling i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

Top kylling med halvdelen af tomatsauce, og drys med revet ost, når der er 3-4 min tilbage.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil 'al dente', og hæld vand fra. Vend pasta med resterende tomatsauce i gryden. 

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav agurksalat
5

Imens, skær tomat og agurk i 1 cm tern.

Bland agurk, tomat, olivenolie [1/2 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med basilikum. 

Server med agurkesalat.