I aften steger vi sprøde svine-/kalvekødsboller med ingefærkrydderier, og lader dem derefter simre i en skøn sauce med sataysauce, kokosmælk og indiske krydderier. Samtidig koger vi aromatiske jasminris, og laver en frisk agurkesalat med gulerod, mynte, koriander, peanuts og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Mild Mahal
50 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
125 ml
Kokosmælk
150 g
Jasminris
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ stk
Gulerod, Julienne
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], Ginger Ninja, rasp og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak agurk groft.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Hak mynte og koriander fint.
Bland agurk, gulerod [1/2 pose, 2P], limesaft [1 spsk | 2 spsk], mynte, koriander, peanuts, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Overfør færdige kødboller til en tallerken.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Svits Mild Mahal i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sataysauce [1/2 pakke, 2P], kokosmælk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt kødboller, og vend sammen.
Anret ris, kødboller og salat i dybe tallerkener.