Pandestegte kødsboller i sataysauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte kødsboller i sataysauce

Pandestegte kødsboller i sataysauce

med agurkesalat og jasminris

I aften steger vi sprøde svine-/kalvekødsboller med ingefærkrydderier, og lader dem derefter simre i en skøn sauce med sataysauce, kokosmælk og indiske krydderier. Samtidig koger vi aromatiske jasminris, og laver en frisk agurkesalat med gulerod, mynte, koriander, peanuts og lime.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Jordnødder
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

4 g

Mild Mahal

50 g

Sataysauce

(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

125 ml

Kokosmælk

150 g

Jasminris

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ stk

Gulerod, Julienne

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4048 kJ
Kalorier (kcal)967 kcal
Fedt52.7 g
Mættet fedt22.5 g
Kulhydrat84.1 g
Sukker8.8 g
Protein39.9 g
Salt6.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Form kødboller
2

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], Ginger Ninja, rasp og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, hak agurk groft. 

Halver lime [1/2 stk, 2P]. 

Hak mynte og koriander fint. 

Bland agurk, gulerod [1/2 pose, 2P], limesaft [1 spsk | 2 spsk], mynte, koriander, peanuts, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål. 

Overfør færdige kødboller til en tallerken.

Lav sauce
5

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme. 

Svits Mild Mahal i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sataysauce [1/2 pakke, 2P], kokosmælk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. 

Tilsæt kødboller, og vend sammen.

Server
6

Anret ris, kødboller og salat i dybe tallerkener.