Vi synes, at stegt laks og syrlig, blød avocadocreme passer fortrinligt sammen. Og her bliver disse delikate komponenter parret med bagte rodfrugter, rucola og ristede solsikkefrø. Tilsammen får du en lækker og farverig hverdagsret, som både er mættende og tilfredsstiller øjnene og smagsløgene.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 stk
Avocado
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
20 g
Solsikkekerner
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Rødbede
40 g
Rucola
2 g
Citronpeber
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til guacamole
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler, gulerod og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Hello Sunrise, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske.
Halver lime.
Blend avocado, limesaft, fraiche, salt og et nip peber i en skål med høje kanter.
TIP: Har du ikke en stavblender, mos da avocado med friache, limesaft, salt og peber med en gaffel.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist solsikkekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med citronpeber og salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, skyl rucola.
Vend færdigbagte grøntsager med rucola på bagepladen.
Anret grøntsager, rucola og laks på tallerkener.
Server med avocadocreme.
Top med solsikkekerner.