Har vi nogen osteelskere på tråden? Er der nogen sauceelskere? Denne opskrift er til dig! Giv den hele armen i aften med en lækker flødesauce smagt til med hvidløg, purløg og lagret ost. Saucen byder på vidunderlig cremethed og styrer ostens umami-smag og salthed på den bedste måde. Server med stegt kyllingebryst, lind pastinakmos og en frisk salat med strimlet æble og velsmagende blade.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
280 g
Madlavningsfløde
2.67 spsk
Kartofler
1 spsk
Finrevet ost
(Indeholdermælk, æg)2 spsk
Pastinak
Kyllingebrystfilet
Æble
Blandet salat
Hvidløgsfed
Purløg
Smør*
(Indeholdermælk)Mælk*
(Indeholdermælk)Vand*
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt en klat smør*, mælk* og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og dæk til med låg.
Pres eller hak hvidløg fint. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst. Skær igennem med en skarp kniv til to tynde bøffer på et andet skærebræt.
Bland Hvide Løjer & Urter, kylling og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side. Stil til side på en tallerken. Stil til side på en tallerken, og dæk til med sølvpapir. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær æble i tynde stave. Snit purløg [1/2 pose, 2 pers.] fint. Bland salat, æble og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål.
Smelt en klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt madlavningsfløde, vand*, revet ost, 1/2 purløg og overskydende saft fra tallerkenen med kylling. Sænk til lav varme. Lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.
Anret kylling, pastinakmos og æblesalat på tallerkener. Top med ostesauce og resterende purløg.