topBanner
Pandestegt kylling

Pandestegt kylling

med pastinakmos & ostesauce

Har vi nogen osteelskere på tråden? Er der nogen sauceelskere? Denne opskrift er til dig! Giv den hele armen i aften med en lækker flødesauce smagt til med hvidløg, purløg og lagret ost. Saucen byder på vidunderlig cremethed og styrer ostens umami-smag og salthed på den bedste måde. Server med stegt kyllingebryst, lind pastinakmos og en frisk salat med strimlet æble og velsmagende blade.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Pastinak

500 g

Kartofler

2 stk

Kyllingebrystfilet

½ pose

Purløg

1 pose

Blandet salat

200 ml

Madlavningsfløde

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 stk

Æble

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

40 g

Smør*

(Indeholdermælk)

1 spsk

Mælk*

(Indeholdermælk)

2 spsk

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3306 kJ
Kalorier (kcal)790 kcal
Fedt38 g
Mættet fedt23 g
Kulhydrat68 g
Sukker18 g
Protein48 g
Salt1 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog.

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.

Hæld vand fra.

Tilsæt en klat smør*, mælk* og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og dæk til med låg.

2

Pres eller hak hvidløg fint.

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst. Skær igennem med en skarp kniv til to tynde bøffer på et andet skærebræt.

3

Bland Hvide Løjer & Urter, kylling og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side. Stil til side på en tallerken. Stil til side på en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Skær æble i tynde stave.

Snit purløg [1/2 pose, 2 pers.] fint.

Bland salat, æble og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål.

5

Smelt en klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek.

Tilsæt madlavningsfløde, vand*, revet ost, 1/2 purløg og overskydende saft fra tallerkenen med kylling. Sænk til lav varme. Lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet.

Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kylling, pastinakmos og æblesalat på tallerkener.

Top med ostesauce og resterende purløg.