Kyllingen i dagens opskrift får herligt selskab af en smagfuld sauce lavet på rødvin, tyttebærsyltetøj, bouillon og smør. Saucen er også perfekt til de bagte kartofler, pastinak og porre, og hertil laver vi også smørstegt rosenkål med hasselnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
280 g
Kyllingebryst
50 g
Tyttebærsyltetøj
500 g
Kartofler
150 g
Rosenkål
1 stk
Pastinak
½ stk
Porre
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær pastinak og kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Rens porre, og skær i 1 cm tynde skiver.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak hasselnødder groft.
Fjern de yderste blade fra rosenkål, og skær i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rosenkål og hasselnødder i 2-3 min, eller indtil rosenkålen er blød.
Tilsæt smør, og krydr med et nip salt og peber.
Hold varmt indtil servering.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt, når rodfrugterne har 11-12 min tilbage.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt rødvinssauce, vand, kyllingebouillon og tyttebærsyltetøj, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt smør, og hold varmt.
Anret rodfrugter, kylling og rosenkål på tallerkener.
Top kylling med tyttebær-rødvinssauce.