Skip to main content
Kyllingebryst og tyttebær-rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingebryst og tyttebær-rødvinssauce

Kyllingebryst og tyttebær-rødvinssauce

med bagte rodfrugter og smørstegt rosenkål

Kyllingen i dagens opskrift får herligt selskab af en smagfuld sauce lavet på rødvin, tyttebærsyltetøj, bouillon og smør. Saucen er også perfekt til de bagte kartofler, pastinak og porre, og hertil laver vi også smørstegt rosenkål med hasselnødder.

Allergener:
Nødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

280 g

Kyllingebryst

50 g

Tyttebærsyltetøj

500 g

Kartofler

150 g

Rosenkål

1 stk

Pastinak

½ stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Vand til sauce

1 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3270 kJ
Kalorier (kcal)782 kcal
Fedt30.6 g
Mættet fedt10.6 g
Kulhydrat79.2 g
Sukker27.1 g
Protein46.2 g
Salt3 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær pastinak og kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

Rens porre, og skær i 1 cm tynde skiver. 

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, hak hasselnødder groft.

Fjern de yderste blade fra rosenkål, og skær i tynde skiver.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rosenkål og hasselnødder i 2-3 min, eller indtil rosenkålen er blød.

Tilsæt smør, og krydr med et nip salt og peber.

Hold varmt indtil servering.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt, når rodfrugterne har 11-12 min tilbage.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt rødvinssauce, vand, kyllingebouillon og tyttebærsyltetøj, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt smør, og hold varmt.

6

Anret rodfrugter, kylling og rosenkål på tallerkener.

Top kylling med tyttebær-rødvinssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image