topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegte kyllingelår

Ovnstegte kyllingelår

med sprøde fritter og grøn salat

Vi gætter på, at det var børnene, der valgte denne opskrift! For hvilke børn kan modstå ovnstegte, gyldne kyllingelår med fantastisk sprøde hjemmelavede fritter? Vi serverer kyllingelår og fritter med en mild hvidløgssauce, agurkestave og en lækker salat med peberfrugt.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

660 g

Kyllingelår

1 stk

Agurk

1 stk

Peberfrugt

½ pose

Kruspersille

150 g

Snittet kålsalat

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)484 kcal
Energi (kJ)2024 kJ
Fedt24.93 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat56.43 g
Sukker12.7 g
Protein9.41 g
Salt0.7 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Ovnsteg kyllingelår
2

Fordel kyllingelår på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med Mamas Favorit og et stort nip salt* og peber*. Steg i ovnen i 25-30 min (vend halvvejs), eller indtil gennemstegt (byt rundt på bagepladerne halvvejs, hvis din ovn ikke har varmluftfunktion). TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Forbered grøntsager
3

Skær agurk i 1 cm stave. Skær peberfrugt i 1 cm tern. 

Bland salat
4

Masser snittet salat med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål i 1 min. Tilsæt peberfrugt og et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Hvis børnene foretrækker at have grøntsagerne delt op, kan du servere peberfrugten ved siden af.

Lav hvidløgssauce
5

Bland aioli og fraiche [½ pakke, 2P] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret kyllingelår, fritter, agurk og salat på tallerkener. Drys med persille. Server med hvidløgssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image