HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnstegte Kyllingelår
topBanner
Ovnstegte kyllingelår

Ovnstegte kyllingelår

med sprøde fritter og grøn salat

Vi gætter på, at det var børnene, der valgte denne opskrift! For hvilke børn kan modstå ovnstegte, gyldne kyllingelår med fantastisk sprøde hjemmelavede fritter? Vi serverer kyllingelår og fritter med en mild hvidløgssauce, agurkestave og en lækker salat med peberfrugt.

Tags:Børnevenlig
Allergener:ÆgSennepMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

4 g

Mamas Favorit

(IndeholderÆg)

660

Kyllingelår

1 stk

Agurk

1 stk

Peberfrugt

½ pose

Kruspersille

150 g

Snittet salat (kål, savoy, gulerod)

40 g

Aioli

(IndeholderÆg, Sennep)

75 g

Fraiche

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)484 kcal
Energi (kJ)2024 kJ
Fedt24.93 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat56.43 g
Sukker12.7 g
Protein9.41 g
Salt0.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Fordel kyllingelår på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med Mamas Favorit og et stort nip salt* og peber*. Steg i ovnen i 25-30 min (vend halvvejs), eller indtil gennemstegt (byt rundt på bagepladerne halvvejs, hvis din ovn ikke har varmluftfunktion). TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

3

Skær agurk i 1 cm stave. Skær peberfrugt i 1 cm tern. 

4

Masser snittet salat med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål i 1 min. Tilsæt peberfrugt og et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Hvis børnene foretrækker at have grøntsagerne delt op, kan du servere peberfrugten ved siden af.

5

Bland aioli og fraiche [½ pakke, 2P] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret kyllingelår, fritter, agurk og salat på tallerkener. Drys med persille. Server med hvidløgssauce.