
I aften ovnbager vi frisk torsk marineret i en hjemmelavet ponzusauce bestående af hvidløg, citrussmagende ponzudressing og sojasauce. Vores aromatiske fisk får selskab af stegt broccoli og gulerod med sesamfrø, og luftige jasminris. Vi topper herlighederne med frisk citrusfrugtsaft.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
30 ml
Ponzudressing
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
½ stk
Løg
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
4 g
Majsstivelse
20 ml
Sojasauce med lavt saltindhold
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 dl
Vand til marinade
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skær citrusfrugt i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær løg i tynde skiver.
Bland hvidløg, ponzudressing, sojasauce, majsstivelse og vand i en lille skål.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med marinade.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg broccoli, løg og gulerod med sesamfrø, salt og et nip peber i 5-6 min, eller indtil møre.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

Anret fisk, sesamgrøntsager og ris i dybe tallerkener.
Top fisk med ponzusauce.
Server med citrusfrugtbåde.