Skip to main content
Ovnstegt torsk i ponzusauce
Ovnstegt torsk i ponzusauce

Ovnstegt torsk i ponzusauce

med jasminris og sesamgrøntsager

I aften ovnbager vi frisk torsk marineret i en hjemmelavet ponzusauce bestående af hvidløg, citrussmagende ponzudressing og sojasauce. Vores aromatiske fisk får selskab af stegt broccoli og gulerod med sesamfrø, og luftige jasminris. Vi topper herlighederne med frisk citrusfrugtsaft.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sesam
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

½ stk

Løg

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 dl

Vand til marinade

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)2183 kJ
Kalorier (kcal)522 kcal
Fedt7.5 g
Mættet fedt0.9 g
Kulhydrat76.4 g
Sukker8 g
Protein38.8 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav ponzusauce
2

Imens, skær citrusfrugt i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Bland hvidløg, ponzudressing, sojasauce og vand i en lille skål.

Bag fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med marinade.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg broccoli, skalotteløg og gulerod med sesamfrø, salt og et nip peber i 5-6 min, eller indtil møre. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

Server
6

Anret fisk, sesamgrøntsager og ris i dybe tallerkener.

Top fisk med ponzusauce.

Server med citrusfrugtbåde.