Skip to main content
Ovnstegt torsk i ponzusauce

Ovnstegt torsk i ponzusauce

med jasminris og sesamgrøntsager

3.8
(67)

I aften ovnbager vi frisk torsk marineret i en hjemmelavet ponzusauce bestående af hvidløg, citrussmagende ponzudressing og sojasauce. Vores aromatiske fisk får selskab af stegt broccoli og gulerod med sesamfrø, og luftige jasminris. Vi topper herlighederne med frisk citrusfrugtsaft.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Mælkefri
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sesam
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

30 ml

Ponzudressing

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

½ stk

Løg

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

4 g

Majsstivelse

20 ml

Sojasauce med lavt saltindhold

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 dl

Vand til marinade

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til grøntsager

Energi (kJ)2278 kJ
Kalorier (kcal)544 kcal
Fedt9.6 g
Mættet fedt1 g
Kulhydrat78.5 g
Sukker8.5 g
Kostfibre7.4 g
Protein39 g
Salt4.6 g
Potassium343.5 mg
Calcium67.6 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav ponzusauce
2

Imens, skær citrusfrugt i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær løg i tynde skiver.

Bland hvidløg, ponzudressing, sojasauce, majsstivelse og vand i en lille skål.

Bag fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med marinade.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Forbered grøntsager
4

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg broccoli, løg og gulerod med sesamfrø, salt og et nip peber i 5-6 min, eller indtil møre. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

Server
6

Anret fisk, sesamgrøntsager og ris i dybe tallerkener.

Top fisk med ponzusauce.

Server med citrusfrugtbåde.